Днес в съботния ден от 18:30ч. в LUCKY Дом на киното  на "Киномания" в Пловдив може да се види  филма „Герой” на двукратния носител на „Оскар“ Асгар Фархади, който взе Голямата награда на журито в Кан тази година. След като преживява затруднения и не успява да изплати навреме свой дълг, Рахим се озовава в затвора. Когато ненадейно му дават двудневен отпуск за добро поведение, той използва времето, за да реши проблема си, разчитайки на добрата воля на своя кредитор. Нещата обаче не се случват както Рахим се надява. С тази завладяваща драма почитаният ирански режисьор Асгар Фархади се завръща на плодовитата филмова почва в своята страна. Заснет в културно значимия град Шираз, „Герой“ разказва съвременна притча за морални дилеми и омаловажени ценности, с типичните за стила на режисьора енергичност и бавно нагнетяване напрежение. Работейки с перфектно подбрани актьори, майсторът Фархади отново прави от своя филм събитие.
Късната прожекция днес от 20:45ч. ще бъде на комедията „Добрият шеф” с Хавиер Бардем. „Усърдна работа, баланс, лоялност” са ценностите, гордо изписани на стените на преуспяващата компания за производство на везни и кантари „Basculas Blanco”. Шефът Бланко е и влиятелна личност в обществото. Той непрестанно промотира себе си като бащинска фигура за целия си персонал. Но тъкмо когато компанията му е номинирана за местна бизнес награда, Бланко на бърза ръка разкрива насилствената си природа. Това става, след като му се налага спешно да предотврати няколко потенциални катастрофи: публичния протест на уволнен служител, провала в брака на най-доверения си сътрудник, както и собствения си необмислен флирт със стажантка. Непочтените му и отчаяни машинации са в основата на ескалиращия, зловещо черен хумор на филма. А Бардем е просто в стихията си в ролята на неприятния Бланко – архетипен носител на манталитета, който продължава да прави съвременния корпоративен свят благодатно място за богати възрастни мъже.
От 15.00ч и 18.40 ч можете да  се гледа „Домът на GUCCI“ на Ридли Скот с участието на цяло съзведие: Лейди Гага, Адам Драйвър, Джаред Лето, Джеръми Айрънс и живата легенда Ал Пачино. Вдъхновен от шокиращата истинска история на империята зад италианската модна къща Gucci, филмът ще разкрие на зрителите какво означава да носиш това име, каква е неговата цена и колко далеч би стигнало едно семейство, за да получи контрол и власт.