Сериозни мерки ще бъдат взети  за опазването на реда по време на предстоящите празници- 8 декември, Коледа и Нова година в Пловдив и областта. Това  съобщи шефът на Охранителна полиция Костадин Костов.

Съвместни проверки за алкохол без бандерол по заведенията ще извършват служители на МВР и НАП. С инспектори на РЗИ пък ще се следи за спазването на противоепидемичните мерки. По къщите за гости ще се проверява дали се спазва ограничението за максимум 15 души.

В цялата Пловдивска област ще има засилено полицейско присъствие през целия месец и особено на 8 декември, Коледа и Нова година. "Призоваваме хората да спазват Закона за движение по пътищата, за да се върнат живи и здрави след празниците", каза комисар Костов.

В дните около студентския празник ще се правят масирани проверки за скоростта на движение, пияни и дрогирани водачи и други нарушения.

Ще бъдат използвани  максимален брой технически средства за проверка на скоростта и в тъмната част на денонощието.

"Присъствието на полицаите ще е явно и демонстративно, за да респактира потенциални нарушители“, заяви комисар Костов.

В големите търговски обекти пък униформени ще дебнат за джебчийски кражби.

Комисар Костов призова пловдивчани да не се хвалят с пътуванията си в социалните мрежи в празничните дни, а да информират за плановете си само близки, на които имат доверие, за да се намали броят на кражбите.