Пияни шофьори предизвакаха катастрофа в Пловдивска област. Това съобщиха от ОД МВР.

Вчера в РУ Раковски е получен сигнал за пътнотранспортното произшествие на пътя между с. Стряма и с. Калековец. По първоначални данни, при десен завой лек автомобил „Опел“ е навлязъл в насрещната лента и блъснал челно движещия се лек автомобил „Нисан“. От удара са нанесени материални щети по колите. Няма пострадали.  При извършената проба с дрегер на 65-годишния водач на „Опела“ станало ясно, че той се е качил зад волана след употреба на алкохол. Задържан за срок от 24 часа, срещу него е образувано бързо производство. Предстои материалите да бъдат докладвани в прокуратурата.

Друг пиян водач с над 2 промила алкохол в кръвта е самокатастрофирал с лек автомобил „Фолксваген“ в гр. Перущица. Сигналът е получен в РУ Стамболийски около 04.45ч. в събота. Поради несъобразена скорост 31- годишният шофьор е загубил управление над моторното средство и се е блъснал в крайпътно дърво. При удара е пострадал 25-годишен пътник, който е настанен в болница в Пловдив. Срещу нарушителя е образувано досъдебно производство и е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава.

Сигнал пътнотранспортното произшествие района на моста на р. Въча в с. Йоаким Груево е подаден в РУ Стамболийски в неделя по обяд. На място полицаите установили, че лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 69- годишен мъж, поради несъобразена скорост е навлязъл частично в лентата за насрещното движение и ударил странично движещия се лек автомобил „БМВ“. При удара е пострадал 38-годишният шофьор на „БМВ“- то, на когото е оказана медицинска помощ и е отказал да бъде настанен в болница. Пробите с дрегер на двамата водачи са отрицателни. По случая е взето административно отношение.

Вчера около 14.55 ч. в сектор „Пътна полиция“ е получен сигнал за пътен инцидент в района на летище Крумово. По първоначални данни, лек автомобил „Рено“ е излязъл в дясно от пътното платно се е блъснал в уличен стълб за осветление. При удара е пострадала 44-годшишната водачка на автомобила. Тя е настанена в болница, без опасност за живота. Направената й проба за наличие на алкохол в кръвта била отрицателна. Пътнотранспортното произшествие е отработено по административен ред.