Отборът на Ботев проведе поредната си тренировка преди последната контролна среща от подготовката, в която възпитаниците на Петър Пенчев посрещат Славия в събота от 14:00 часа. След като в последните два дни "канарчетата" бяха на двуразов тренировъчен режим, в четвъртък те направиха само едно занимание на клубната база.
Участие в него не взеха контузените Момчил Цветанов, Владимир Айтов и Лазар Марин, които останаха да се готвят на облекчен режим във фитнеса. Крилото на "жълто-черните" със сигурност пропуска спаринга с "белите", като под въпрос остава и пълното му възстановяване за началото на официалните мачове. Айтов и Марин са с травми в глезените, които би трябвало да отшумят в кратки срокове, но участието им в мача със Славия и под въпрос.
С отбора пълноценно се готвят Иван Цветков и Серкан Юсеин, които през седмицата също имаха проблеми.
По време на самото занимание в четвъртък треньорският щаб раздели отбора на две групи. В едната от тях попаднаха всички защитници и част от халфовете, а в другата - играчите с офанзивни функции. Двете групи отработваха различни игрови ситуации, а в заключителната част от тренировката отборът бе събран за игра на скъсен терен.
В петък следобед "жълто-черните" ще проведат последната си тренировка преди срещата със Славия.