"Давам си сметка, че ще ни бъде много тежко в предстоящия двубой. Литекс е един от трите най-добри отбора в  България и играе приятен за окото футбол. Поздравявам Христо Стоичков за младия отбор, който изгради, разчитайки основно на момчета от школата на клуба, а не на скъпи чужденци. Това е пътят за развитието на българския футбол", каза старши треньорът на Локомотив (Пд) Стефан Генов относно мача между двата тима в събота в Ловеч. Той обечи добави, че воденият от него отбор не е без шансове срещу съперника.
"Видях   слабости в отбора на Литекс при победата му над ЦСКА с 2:0 в София и ще се опитаме да се възползваме от тях, за да постигнем макар и частичен успех в Ловеч", добави още Стефан Генов.
 
Той не скри задоволството си от отличната обстановка в неговия тим и добрия колектив.
 
"Няма опасност обещаните големи премии за успех да налеят олово в краката на футболистите. В съблекалнята никой не говори за пари, а само за футбол. А и няма как да бъде, след като при нас всичко се получава редовно.  Финансовият стимул може сами да ни мотивира допълнително и да даде криле на играчите. Момчетата мислят единствено да се раздават по време на тренировките и да се доказват в мачовете", заяви още Стефан Генов. Той няма да може да разчита на контузения защитник Георги Мечечиев. Все още от травми се възстановяват нападателят Серафим  Михайлов и халфът Диего Фераресо.
 
"Не мога да ви разкрия тактиката, коятто ще ползваме срещу Литекс. Все пак се съобразяваме и с тях. Колкото за резултата от мача, ще ви го кажа в събота около 20.00 часа", каза Чечо визирайки времето когато двубоят между двата противника ще бъде приключил.