Търновска журналистка остана без палто след посещение в Европейския парламент в Страсбург.
Куриозната случка е от миналата седмица по време на визита на търновски журналисти на последната за годината сесия на евродепутатите в Страсбург, съобщи търновският в. "Борба".

Преди началото на заседанието всички участници били помолени от охраната да оставят връхните си дрехи на закачалки пред залата. След приключване на срещата обаче журналистката, която работи в търновска телевизия, с изненада установява, че нейното палто липсва и вместо него й е оставено друго, което е с доста по-голям размер.

Българката помолила за съдействие охранителите, но за съжаление, те не могли да й помогнат. Организаторите на семинара веднага разпратили мейли до всички участници в дискусията с информация за разменените палта. Въпреки това липсващата дреха така и не се появила. Нямало я и при изгубени вещи.

Репортерката изчакала търпеливо няколко часа дамата, която взела връхната й дреха, да се появи, но след като това не се случило, се принудила да облече „новата” си придобивка и с нея да се прибере в хотела.

Ситуацията станала още по-странна, когато в хотела, журналистката намерила в единия джоб на палтото бележка върху салфетка с логото на ЕП. На нея на испански език било написано: "Трябва да заведа татко Леополд с това палто в Женева, това е най-доброто”.

Това я смутило още повече, тъй като не знаела дали е шега, умишлено действие или обикновено объркване.

„В първия момент много се изненадах и не знаех какво да мисля. Но гледам на случилото се като на една забавна история, която дори и в строго охранявания Европейски парламент може да се случи”, философски споделя търновската журналистка, която в крайна сметка била принудена да се прибере в България с чуждото и доста по-голямо палто.

Любопитен факт е, че мерките за сигурност в европейската институция са изключително строги и влизането в сградата става само с акредитация, която щателно се проверява от охранителите. Мерките за сигурност са като на летищата и всеки посетител, дори работещите в Европарламента, се проверява внимателно, включително и багажът им. А охранители има буквално на всеки ъгъл.