Две жени са станали жертви на грабежи вчера в Пловдив. за това информираха от ОД МВР.  Според първоначалната информация, на бул. „България“ от ръцете на 79-годишна пенсионерка било издърпано портмоне с около 40 лева. Междувременно на ул. „Кемера“ 58-годишна жена била пресрещната от непознат, който й отнел златна обеца с тегло около 2,5 грама. По случаите работят служители на Трето и Шесто районни управления. Образувани са досъдебни производства.

Сигнал за кражба на скъпо струващо устройство от товарен автомобил разследват криминалисти на Първо РУ. Вчера 34-годишен шофьор от Смолян разказал, че в периода 3-6 март бил отнет управляващ компютър на скоростна кутия на влекач, паркиран на бул. „Кукленско шосе“ в Пловдив.  По предварителни данни, щетата от посегателството възлиза на около 6000 лева. В рамките на образуваното досъдебно производство са предприети действия за издирване на извършителите.

Цигари за около 5500 лева били откраднати от търговски обект в областния град. Около 6.30 часа вчера екип на Шесто РУ реагирал на сигнала, подаден на тел. 112.  При огледа било установено, че крадците са проникнали след срязване на витрина.  Предстои материалите по образуваното досъдебно производство да бъдат внесени в районната прокуратура.

Портмоне с 400 лева и лични документи било задигнато от частен адрес в село Граф Игнатиево. По предварителни данни, кражбата била извършена вчера, за времето между 18 часа и 19 часа, през незаключена входна врата на къщата. Случаят се разследва от криминалисти на РУ – Труд.