"Няма как да не загубиш мач, след като си допуснал четири гола във вратата си  и  от Лудогорец. Не можахме да вкараме трети гол.   Създадохме положения пред вратата на съперника, но пропуснахме. Избързвахме с последния пас. Футболистите на съперника успяха да открият слабости в отбраната ни при третия гол. При нас ситуацията беше сложна  Седем наши футболисти висяха с картони преди днешния мач. Радвам се, че никой не бе изгонен и основното ядро от играчи ще бъде на разположение за реванша със Славия за Купата на България", заяви старши треньорът на Ботев Николай Киров след загубата с 2:4 от Лудогорец.


"Тази вечер ще отпразнувам гола си! Нямаше напрежение у мен, когато разбрах, че ще започвам титуляр. Доволен съм от себе си, чувствах се добре.  Трудно е да се играе срещу Лудогорец, защото са много силен и добър отбор. Със Стивън Петков сме приятели.  Много обичам Ботев и се надявам през този сезон да спечелим Купата на България. Трябва на всяка цена да победим Славия. Напълно е реално да защитим трофея си. Дано да имам късмет и да вкарам още един гол до края на сезона", заяви младият талант на Ботев Милко Георгиев.


"Добре, че бързо успяхме да направим обрат в резултата, след като рано получихме гол в нашата врата. В края на полувремето след наша грешка резултата стана 2:2. През втората част изцяло доминирахме и заслужено победихме.Можехме да отбележим и още голове. Играчите, които влязоха на смяна се включиха добре.Не разбрах какво стана при червения картон на Светослав Даков. Може би не се разбра със съотборниците си при изпълненията на фаула. Жалко, че ще пропусне следващия мач.
 Направихме още една крачка към шампионската титла. Докато има теоретични шансове, няма как да кажа, че сме шампиони. Има още мачове до края на първенството", заяви старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров след победата с 4:2 над Ботев.