В периода от 21-24 ноември 2018 година в Пловдив ще се проведе Десетото юбилейно издание на Международната среща по туризъм /МСТ/. Тази година официалното откриване, В2В платформата за срещи, както и настаняването на участниците ще бъде в Парк и СПА хотел Марково. Форумът ще премине под надслов „Пловдив – пътуването до Европейска столица на културата 2019”.  
За поредна година целта на събитието е да привлече международни и български експерти от туристическия сектор, които да споделят идеи, успешни проекти и иновативни тенденции в туризма. В Европейската година на културното наследство се поставя акцент и върху „Римското мозаечно наследство на Филипопол“, подчертавайки неговия принос за разцвета на многообразието на културно-историческото наследство и засилването на чувството за европейска културна идентичност.
Общият брой на участниците е 75 души от общо 50 фирми - туроператори, медии, хотели и музеи. Туроператорите от България  към момента са 19, а чуждестранните - 16. Гости на събитието ще бъдат и представители на български и чуждестранни медии от Обединеното Кралство, Румъния, Сърбия, Швеция и др.
В програмата в четирите дни са включени:
презентация на Фондация „Пловдив 2019“ на тема „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“, презентация на ОИЦ на тема: "Европейските фондове за културно наследство. ОИЦ - Пловдив надежден източник на информационни услуги“, работни срещи между участниците (b2b),  тур с разглеждане на забележителности по маршрут            „Антични мозайки“, посещение на Фондация „Пловдив 2019“, шоколадов тур в „Гайо шоколади“, участие в официалното откриване на фестивала „Дефиле на младото вино“, посещение на забележителности в Стария град на Пловдив и винен тур.