Общини, хотелиери, туроператори и иноватори в туризма от България, Турция и Македония обраха златните статуетки на Балканските Туристически Оскари по време на четвъртото издание на конкурса в столичния хотел Премиер Бест Уестърн.

Вечерта започна с поздравителен адрес от Председателя на комисията по Регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в 44-тото народно събрание Искрен Веселинов.

Почетната награда за Голяма община с принос в развитието на туризма получи община Пловдив, а призът бе връчен от Красимир Богданов, радетел за обединението на Балканите и зам.-председател на Комисията по външна политика в 44-тото НС, член на комисията по културата и медиите. Призът получи Александър Държиков - зам.-кмет „Култура и туризъм“ в община Пловдив. Красимир Богданов връчи и още една награда на древния град за Фестивален туризъм, както и на община Казанлък за Туристическа дестинация на Балканите.

Призове връчваха още доц. Йордан Йорданов от сдружение „Туризъм“, Ахмед Башев от търговския отдел на Посолството на Турция, зам.-изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия Александър Минев, председателят на Българската Асоциация на Експертите в туризма д-р Димчо Тодоров и др.

Освен почетни плакети и златни статуетки, призьорите получиха и подаръци от козметичния гигант Рефан и от парфюмерийната верига Ди енд Пи. Партньори на събитието бяха лидерите в дигиталния и офсетов печат, с качествена изработка на рекламни материали – ФРЕШ ПРИНТ. Напитката на Боговете от винарска изба на бутиковата Вила Терес в Карабунар представи винения туризъм в страната ни.

Специален гост на програмата в гала-вечерта бе дует ПИРИН, който е част от фолклорния каталог на музикална компания Ара мюзик. В програмата пя и звездата от Мюзик Айдъл Цвети Радойчева - едно от най-ярките имена на съвременната българска музика, както и нашумялата с участието си в "Черешката на тортата" Галиана Арсова. Младите таланти от вокална група "Мюзик бокс" с музикален педагог Катина Димитрова и призьорката от международни фестивали Моника Шахин също поздравиха призьорите.

Водещи на вечерта бяха журналистката Патриция Кирилова и телевизионния водещ Васко Мавриков.

Двете награди са : Голяма община с принос в туризма 2018 - Община Пловдив, Фестивален туризъм 2018 -Община Пловдив