Световната премиера на Stinky Movie се състоя в Big Bear, California преди месец, а в кино-турнето са включени градове от още над 25 държави, част от дистрибуторската мрежа на бранда. Пловдивската премиера ще се състои на 13 декември, от 18:00 ч. в СКЛАД, Тютюневият град #заедно с Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

В допълнение на прожекцията ще присъстват основателите на Stinky Socks, както и продуценти и режисьори на филма - Христо и Димо Петкови, които ще разкажат повече за самата продукция и историята на Stinky Socks.

В началото на тази годината в България пристигнаха 30 световноизвестни фрийстайл сноубордисти, за да заснемат първия по рода си филм за страната ни като неповторима дестинация за любителите на екстремния спорт.

Stinky Movie е дългогодишна мечта за Христо Петков – основателят на Stinky Socks - българска марка за дизайнерски чорапи, насочени към хората с приключенски начин на живот. „Искахме да съберем нашето Stinky Family и да им покажем, че у нас Изтокът среща Запада, а възможностите за луди глави като тях са много“. Именно България е мястото на тяхната историческа среща – тук цялото Stinky Family се събира за първи път и в продължение на четири седмици обикалят страната и намират своите места за каране.

За един от най-добрите от крю-то – Jake Schaible, който прекара в страната повече от месец, най-ярък остава споменът как полицията в Смолян им съдейства като спира движението по пътното платно, за да могат момчетата да правят своите трикове. Той допълни, че първото нещо, което казал на своите приятели от САЩ е, че „ние всички трябва да се върнем там“.