Проф. ДПН Румен Стаматов, преподавател по психология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, раздаде храната на нуждаещите се в благотворителна кампания „Топъл обяд“ пред болница „Медлайн“ в Пловдив.
Бъдете здрави и споделяйте доброто, което получавате по всякаква форма и с хората около вас, обърна се ученият към чакащите на опашката. Проф. Стаматов отбеляза, че с доц. Невен Енчев, председател на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите го свързва дълбоко дългогодишно приятелство, което се гради на взаимната загриженост и уважение. Той изрази възхищението си от кампанията заради нейната продължителонст във времето – повече от 5 години и заради несекващия характер, въпреки лавинообразно нарастващата ангажираност на доц. Енчев вече не само тук, на и в Германия. Пожела му да бъдат благословени доц. Енчев и семейството му, както и всички им действия, зад които прозират грижите за здравето и благоденствието на хората.
Кампания „Топъл обяд“ определи като израз на доброта, а това е един от най-важните способи за откъсване от пошлото, лошото, сивото в живота. Тя ни кара да се вгледаме в нея, а тя е навсякъде и е много, заяви проф. Стаматов. Предизвикателството е дали ние сме склонни да видим доброто, защото е по-лесно да търсим лошото и сивото, а делниците ни да минават в мърморене и непрекъснато недоволство. Необходимо е да осъзнаем, че животът е прекрасен и е дар, трябва да се радваме на всичко – на близките и на времето, което можем да бъдем с тях.
Затова всеки благороден акт не е само жест на грижа, а и безкрайно напомняне за доброто. Според професора едно от най-прекрасните неща в духовността е възможността да благодарим, която ни напомня не само за направеното от нас за другите, но и за това, което останалите правят за нас. Когато една благотворителност е съчетана с грижа за здравето на болния, това още повече напомня за състрадателността, любовта и благодарността.
Тази акция, която се провежда в навечерието на Студентския празник – 8 декември, напомня, че стремежът към образование е свързан с издигане на духовността, с несекващата грижа за другите и отговорността за себе си, заяви проф. Стаматов.  
Кампания „Топъл обяд“ се провежда повече от 5 години пред болница „Медлайн“ в Пловдив със съдействие на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите по идея на председателя доц. д-р Невен Енчев. Заради своята висока хуманност и постоянство в годините тя получава непрекъснато подкрепа от известни личности от сферата на бизнеса, културата, спорта, политиката у нас и по света.