Вълшебната съставка за вкусен хляб е усмивката. Това научиха децата от ОУ "Пенчо Славейков" в кв. Столипиново в последното за годината месене по проекта "Хляб за надежда". Над 50 ученици взеха участие в общностното месене по проекта на Народно читалище "Димитър Благоев - 2008 г. - град Пловдив", финансиран по отворена покана "Читалища – общностно участие и иновации“ на Фондация “Пловдив 2019".

ОУ "Пенчо Славейков" е второто училище, включило се в инициативата, след като в началото на месеца третокласници от СУ "Свети Патриарх Евтимий" научиха магията на месене на хляб.

Децата подхождат с голям ентусиазъм и проявяват много въображение и старание, отбелязват организаторите. Омесените от тях хлябове изобразяват усмихнати човешки лица, къщички, елхи, сърца, а също и сложни традиционни плетеници.

Изключително сме радостни, че съвместната работа на ОУ "Пенчо Славейков" с НЧ "Димитър Благоев - 2008 г. - град Пловдив" продължава все така успешно и се обогатява с нови и нови инициативи, каза директорът на училището г-жа Екатерина Делинова.

Общностните месения по проекта "Хляб за надежда" ще продължат и през 2019 г., като първите ще се проведат още през месец януари.