Около 2.30 ч. днес на тел. 112 постъпила информация за горящи автомобили на ул. „Георги Кирков“ в Пловдив, съобщиха от ОД МВР. Незабавно на място са изпратени екипи на полицията и пожарната. Установено е, че огънят унищожил лек автомобил „Опел“ на 63-годишен мъж и частично засегнал паркирани в съседство друг лек автомобил от същата марка и „КИА“. Местопроизшествието е запазено, извършен е оглед. Причините и обстоятелствата около възникване на пожара се разследват в Първо РУ.

Криминалисти на Четвърто РУ работят по случай на палеж на лек автомобил в Пловдив. Сигналът е получен във вторник на тел. 112 - 25-годишна шофьорка разказала, че на ул. „Иларион Макариополски“ в пламъци било обхванато „Пежо“-то й. При направения оглед на местопроизшествието съвместно със служители на РДПБЗН са открити следи от запалима течност. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 330, ал.1 от НК.  

Пожар с материални щети възникнал на частен адрес вчера в Първомай. Към 2 часа на тел. 112 било съобщено, че гори гаража  на 38-годишен местен жител. Огънят засегнал паркираният вътре лек автомобил „Форд“, туристическо ремарке и велосипед. По първоначални данни пламъците тръгнали от електрическото табло на колата. По случая работят служители от районното управление.