Пловдивският апелативен съд отхвърли жалбата на 20-годишния С. С., който е обвинен в извършване на убийство в съучастие с майка си, и го остави в ареста. Магистратите потвърдиха определението на Окръжен съд – Пловдив, с което за С. С. е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Апелативните магистрати считат, че по делото има достатъчно данни за съпричастност на С. С. в извършване на престъплението, в което е обвинен. Това се извежда от събраните доказателства по делото: протоколи за оглед, свидетелски показания, сред които и тези на бащата на обвиняемия, който позвънил на телефон 112, след като разбрал за случилото се.
Магистратите приемат, че при по-лека мярка за неотклонение, има опасност С. С. да се укрие, тъй като фактите по делото сочат, че след извършване на престъплението, веднъж вече той, заедно с майка си, се опитал да напусне града. Предвид и две предишни осъждания на обвиняемия за криминални деяния, съдът смята, че той може да извърши престъпление.

Според прокуратурата - на 27.12.2018 г., след подаден на тел. 112 сигнал, в къща в Пловдив е открит мъртъв 63-годишен мъж. В резултат на проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че пострадалият бил в къщата заедно с Е.А. и С.С. След употреба на алкохол между тях и П.С. възникнал скандал. Двамата нанесли множество удари с нож и стъклена чаша на мъжа, който починал в резултат на наранявания в областта на шията. Нападателите са задържани от полицията при опит да напуснат Пловдив.
Определението на апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.