Двамата, които на 6 януари нанесоха побой на военнослужещ в село Войводиново ще бъдат обвинени в нанасяне на средна телесна повреда.  Това съобщи днес прокурар Чавздар Грошев. Той поясни, че разследващите ползват видеозапис от охранителна камера, който е запечатал момента в който братята удрят мъжа. Той е със счупена ябълчна кост на челюстта, поради което трудно говори и трудно дъвче, показва медицинската експертиза.

Пострадалият мъж обяснява, че когато е преминавал с колата си край двамата, те са го напсували. Затова той се връща и им иска обяснение. Братята пък са казали на разследващите, че мъжът ги е заплашил с побой и затова те са се защитавали.

Прокуратурата ще поиска постоянен арест на братята, когато изтече срока на 72-часовото им задържане. Това ще стане на 10 януари, четвъртък

Със счупена лява скула на лицето на военнослужещият Валентин  Димов, пострадал от побой на двама роми в село Войводиново. Той е настанен в за лечение в  МБАЛ "Свети Пентелеймон" . До един два-дни  ще му бъде  извършена операция от хирурзи на здравното заведение. Състоянието на Владимир Димов e добро, липсват вътрешни увреждания и  няма опасност за живота му. Днес той бе посетен от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и командира на 68-ма бригада Специални сили генерал Явор Матеев.