Ремонтни дейности стартираха в ДГ „Славей”, находяща се на ул.”Полковник Сава Муткуров” №40 с директор Любка Биволарска – съобщиха от администрацията на район „Северен” с кмет инж.Ральо Ралев.

         Ремонтът обхваща цялостно обновяване на физкултурния салон, както и външната прилежаща част на площадката до салона, а  стартирането му бе неотложно и наложително, поради силно компрометираното му състояние .

         Ремонтните дейности включват премахване на мазилката, цялостна шпакловка с полагане на мрежа по стените, грундиране и цялостно боядисване на стените и таваните, пребоядисване на всички съществуващи радиатори.

         Ремонта на външната част обхваща премахване на старите мозаечни плочи, доставка и полагане на армирана циментова замазка и хидроизолация в основата и стените с цел да не прониква вода и влага в помещението, след което ще бъдат положени нови тротоарни плочи.

         Освен това ще бъде решен и проблемът с правилното отводняване на външната площадка.

         Спешният ремонт се осъществява след констатация на служители на район „Северен”  и по молба на инж. Ралев – кмет на района за отпускане на допълнително финансиране на целеви средства в размер на 12 300 лв.от община Пловдив.