На 19 януари, събота, в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ започва кандидатстудентски курс по информатика и програмиране на С#
с продължителност 80 учебни часа, съобщи зам.-ректорът проф. д-р Христо Крушков. Пловдивската алма матер е сред малкото висши училища в страната, които провеждат кандидатстудентски изпит по информатика.

Той е балообразуващ за едни от най-модерните и желани специалности във Факултета по математика и информатика на ПУ „Паисий Хилендарски“ – „Софтуерни технологии и дизайн“ и „Софтуерно инженерство“. През последните две години по петима кандидати се борят за едно място в тези бакалавърски програми, припомни зам.-ректорът.

За да получат по-висока оценка зрелостниците имат нужда от специална подготовка и заради проявения интерес от тяхна страна се сформират и курсовете по информатика. Изненадващо кандидат-студентите започват да звънят още в началото на учебната година, когато са и последна година в гимназията, за да питат за датата на курса и как да се запишат, разказва проф. Крушков.  

Кандидатстудентският курс по информатика и програмиране на С# започва на 19 януари и ще се провежда всяка събота от 9:30 ч. в Нова сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“ на бул. „България“  №236, където се помещава и Факултетът по математика и информатика. Хорариумът е 80 часа, а таксата е 580 лв., които могат да се платят на две вноски по 290 лв. При плащане на цялата вноска наведнъж има отстъпка от 40 лв., уточняват от ФМИ.

Записването за курса е в работни дни в кабинет №344  на Нова сграда от 9 до 17 ч. За допълнителна информация: тел. 032/261-740.