Строителната програма в район „Тракия“ започва от днес. Това каза пред журналисти  кметът Костадин Димитров. Един от интересните  обекти ще бъде   изграждане на  уникална детска площадка с въжена линия, която ще е единствена в Пловдив. Съоръжението ще бъде в парк „Лаута“ на площ 1260 кв. метра и ще има 11 уреда, 3 вида люлки, въжена пирамида, ударопоглъщаща настилка, пешеходни алеи.

Площадката ще бъде с три входа, които вечер ще се заключват, обясни Димитров. Той допълни, че инвестиционната програма на района включва още изграждане на тротоари, обособяване на пешеходни зони, преасфалтиране на улици в  микрорайоните- А6, А7 и А8.

В централната част на района се обособява пространство, близо до бл.100, където ще се подновят плочките по тротоарите. „Така ще се оформи пешеходна зона, в която ще се поставят кашпи, пейки“Площта, която ще се обработва, е 1200 кв.м., а стойността на инвестицията е 70 000 лева. При добро атмосферни условия се очаква строителните дейности да приключат след около три месеца. Фирмата, която ще извършва дейностите, има сключен договор с районната администрация от миналата година и са останали пари от обществената поръчка. „Ще положим усилия за обновяване на целия микро район А6. Тук са блоковете 100,106, 107,105 . Навсякъде трябва да се подновят тротоарите. Има необходимост от преасфалтиране на улицата, която преминава през тези блокове. Водим разговори с ВиК, които ще подменят водопроводи, така че при добро стиковане на работата, ще направим така, че след подмяната на водопроводите, да преасфалтираме“, каза Димитров. По думите му от миналата година районната администрация е поела ангажимента в микро район А8 да се подменят тротоарите пред блоковете 77,62 и 61. „Надявам се да имаме добри климатични условия, за да започнем работа през март месец, защото имаме нужда от изливане на бетонни тротоари“, добави Димитров. Той съобщи още, че вече е започнала работа в микро район А7