Във връзка с предстоящата баскетболна среща между отборите на „Академик Бултекс“ и „Левски Лукойл“ в събота от 19 часа в зала „Колодрума“ в Пловдив от страна на областната дирекция на МВР е създадена необходимата организация за обезпечаване на  обществения ред и безопасността на движението на територията на града.

Около зоната на спортната зала е осигурено полицейско присъствие,  а пропускателният режим ще се осъществява на специално изградените за целта КПП, като всички преминаващи ще бъдат подложени на щателна проверка.

Напомняме, че в залата е забранено внасянето на алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; оръжия и други опасни премети, представляващи заплаха за здравето и сигурността на гражданите; спрейове; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по- дълги от 1 м и с диаметър по-голям от 1 см.

На територията на спортната зона няма да бъдат допускани граждани, които отказват да бъдат проверени; носещи забранени за внасяне предмети; такива в нетрезво състояние или под въздействие на наркотични или други упойващи вещества; с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина, както и малолетни без пълнолетен придружител.

ОДМВР- Пловдив приканва посетителите на срещата да спазват указанията и изпълняват разпорежданията на полицейските служители, отдавани във връзка с обезпечаването на обществения ред и сигурността в  прилежащата спортна зона. Спрямо всеки извършител на противоправно деяние ще бъдат предприети безкомпромисни мерки и санкции в рамките на законоустановените полицейски правомощия.