Осма поредна година  зрелостници от пловдивските училища се подготвят за изпити по проект "Образована младеж". В навечерието на националния празник с поздрав към организаторите и участниците се обърна и областният лидер на социалистите Георги Гергов. Той пожела здраве и вдъхновение, завърза  мартеници на участниците и в разговор с тях сподели, че се радва да види толкова много млади хора, в почивния ден, готови да получат и затвърдят своите познания.
„Образованието е основата, необходима, за да реализирате своите мечти. Образованието е най-важно, на вас разчитаме, за да се развива страната ни. Вие сте бъдещето и трябва да бъдете много подготвени.“, заяви  Гергов и  им пожела на добър час на предстоящите през май изпити.
Дима  Вакрилова, която осем години е неотменен учител на всяка група зралостници споделя, че вярва в потенциала на младите хора, и в жаждата им всеки ден да научават нещо ново.
„Стартирахме с по-малка група, но  всяка седмица тя се увеличава.   И тази година проекта стартира с увереност в  успешната  реализация, на младите хора, тъй като в предни години средният успех на зрелостниците, посещавали уроците е 5.25 .“,  сподели и Тодор Стоилов, председател на  РС на БСП Централен.