Повече от 200 пловдивчани излязоха на  протест срещу изсичане на дърветата, липсата на здравословна градска среда и промяна на предназначението, и застрояването на малкото останали терени в града. Акцията им бе по повод извършената санитарната в бившия парк зад хотел "Санкт Петербург". Унищожаването на дърватата станала преди дни.   Местните хоразабелязали техника и работници, които започнали извършването на поголовна сеч. Когато попитали какво ще се прави им обяснили, че теренът е частен и тук ще има паркинг.

Това събудило гнева на живеещите в кватрала и за няколко дни хората успяха да се организират във фейсбук и социалните мрежи. За броени часа в квартала са събрани 350 подписа с петиция, с която пловдивчани ще поискат общината да си откупи терена и той да остане парк, както и да се разследва как теренът е бил продаден.

На място пристигна кметът на район "Северен" Ральо Ралев, за да  успокои положението. Протестиращите го накараха да се подпише и под петицията им, с която кварталът иска общината да откупи терена, който да остане парк.

"Искаме си парка!", "Въздух, а не бетон!" бяха част от лозунгите, които разпънаха протестиращите.

Няма внесено инвестиционно намерение в кметството. Теренът е предвиден за озеленяване, обясни Ральо  Ралев.