Черно море и Ботев не се победиха и завършиха наравно 0:0 в среща от 25-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион „Тича“ във Варна, а двата тима направиха интересен за наблюдаване сблъсък. Много силен мач за „канарчетата“ изигра вратарят Даниел Кайзер, който се отчете с редица решаващи спасявания.

В 8-ата минута Радослав Терзиев получи топката пред наказателното поле и стреля опасно, а вратарят на Черно море се намеси добре и изби. В 16-ата минута Джонатан Перейра се контузи и бе заменен от Кристиан Добрев.

В 23-ата минута Тодор Неделев центрира от свободен удар и Радослав Терзиев засече с глава, но топката мина над напречната греда. В 25-ата минута Виктор Генев игра с ръка в наказателното поле на Черно море, но Валентин Железов подмина ситуацията.

В ответната атака Цветомир Панов центрира отляво и Мартин Минчев отправи удар с глава, а Даниел Кайзер внимаваше и спаси. В 31-ата минута Ндонгала се освободи от Еберт Кардосо и пусна към Мартин Минчев, който стреля от близка дистанция, но ударът на талантливия футболист мина над гредата.

В последната минута на първата част „канарчетата“ бяха близо до откриване на резултата. Кристиан Добрев центрира великолепно отляво и Лъчезар Балтанов засече от движение на 5-6 метра от вратата, но вратарят на домакините се намеси решително и отрази удара.

Домакините стартираха много активно второто полувреме, като само две минути след началния съдийски сигнал Даниел Кайзер направи феноменално спасяване. Георги Илиев центрира отляво и Радослав Василев стреля с глава на няколко метра от вратата на Ботев, но стражът на „канарчетата“ показа изумителен рефлекс и отрази удара.

В 50-ата минута Мехди Фенуш получи извеждащо подаване от Виктор Генев, получи се кратко разбъркване в наказателното поле на пловдивчани и Фенуш стреля технично, а кълбото прелетя на метър над „жълто-черната“ врата. След по-малко от минута отново Фенуш стреля от средна дистанция, но покрай гредата.

В 58-ата минута „моряците“ изпълниха късо корнер, Фенуш центрира и Радо Василев отправи удар с глава, но той бе слаб и не затрудни Даниел Кайзер. В 61-ата минута Феребори Доре се отчете със сериозен пропуск, след като получи топката от Еберт Кардосо и на няколко метра от вратата стреля с глава, но много неточно.

В ответната атака Радослав Василев се озова очи в очи с Даниел Кайзер, но вратарят на „канарчетата“ за пореден път се намеси блестящо и отрази удара. 2 минути по-късно Мартин Минчев засече центриране отляво, но покрай вратата на Кайзер.

В 71-ата минута Антон Карачанаков бе задържан пред наказателното поле на „моряците“, но Валентин Железов не отсъди нарушение в полза на „канарчетата“. В 84-ата минута Георги Илиев центрира от фаул, топката бе избита и Патрик Андраде стреля от 20 метра, а Кайзер отново се намеси по най-добрия начин и изби.

Ботев: Даниел Кайзер, Джонатан Перейра (16 - Кристиан Добрев), Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Еберт Кардосо, Радослав Терзиев, Лъчезар Балтанов, Васил Шопов (59 - Антон Карачанаков), Атанас Зехиров, Тодор Неделев (90 - Филип Филипов), Феребори Доре