Засекретено бе делото срещу 43-годишния Илия Стоичков, обвинен за жестокото убийство на преподавателя в Института по растителни генетични ресурси в Садово доц. Стефан Нейков.  Това решиха днес магистратите от Пловдивския окръжен съд. Процесът ще се гледа  при закрити врата и по общия ред с изслушване на всички свидетели. Искането за това бе отправено и от защитата, и от адвоката на роднините на доц. Стефан Нейков. Основанието е да не стават обществено достояние интимни подробности от личния живот на жертвата.

43-годишният подсъдим, който е шофьор на камион е обвинен в това, че на 3 юли м.г. умишлено е убил 70-годишния преподавател. Нейков е получил тежки наранявания по главата и тялото, множество кръвонасядания, две рани на главата, емболия, множество счупени ребра и кръвонасядания. Освен това Илия Стоичков се изгаврил с него. Той разкъсал аналния отвор на пребития, като е пъхнал бухалката в него.

След убийството шофьорът и 32-годишната му съпруга задигнали и златен синджир на стойност 747 лева от жертвата, след което младата жена го оставила в заложна къща в Стамболийски.

В съдебната зала съпругата на убития доцент - Ирена Нейкова и двете му деца Наталия и Николай предявиха граждански иск за общо 310 000 лв. срещу извършителя.

Адвокат Красимир Елдъров- защитник на  Илия Стоичков поиска обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.  Съдиите обаче го отхвърлиха.