Започнахме много лошо мача. Голът на съперника ни събуди.  Можехме да спечелим, но явно има такива мачове. Който не е бил дузпа, той не е пропускал.  Едва в края на двубоя започнахме да търсим широчината и играта ни се получи, но успяхме да вкараме втори гол. С толкова пропуски няма как да спечелим. Не съм доволен от резултата. Предстоят ни трудни срещи, сблъсък за купата на България с Черно море. Постигнахме първата си цел - да влезем в първата шестица. Сега гледаме и мислим напред.  Сметки все още не правим. Ръководството преговаря с вратаря Даниел Кайзер за нов договор, заяви старши треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров.

Заслужавахме  да спечелим трите точки. За съжаление, не успяхме да си реализираме положенията. Трябваше ни малко повече агресия и концентрация пред гола.

Доста мудно влязохме в мача, но важното е, че бързо се стабилизирахме при 0:1.
Не мога да си поставям оценки, това е работа на треньора и на ръководството. Играхме доста стабилно през редовния сезон, натрупахме доста точки. Оценките друг ги дава, както вече казах", заяви футболистът на Ботев (Пловдив) Васил Шопов.

Няма как да не съм доволен от тази точка. За  пореден мач ни покри добър късмет. От следващата атака ни върнаха гола, трябва върху това да работи - да повярват момчетата, че и на такъв терен може да се вземе и победа, и точка, и други работи. Защо трябва да става все нещо, за да може да се мобилизираме?! Не може ли с 11 човека да се мобилизираме. Доволен съм след  от мобилизацията след червения картон съм доволен, но като цяло видях много пропуски в защитата. Не съм гледал нищо още и не претендирам за нищо, искам да погледна на спокойствие. Щом съдията е дал дузпа  сигурно има нещо. Не сме такъв отбор, че да бием всеки мач навън. Представихме се добре срещу ЦСКА и Лудогорец, не казвам, че сме в лоша серия, играта ми хареса в предната серия. Първенството за нас започва от този момент, защото дистанцията между нас и Бистрица е много малка. От утре за нас започва нов шампионат. Като брой спечелени точки съм доволен, като за първа година е добре. Свикнахме с Първа лига, дано продължим нагоре. Ще изиграем контроли в пауза, заяви старши треньорът на Ботев (Враца) Сашо Ангелов.

Красимир Костов: Резултатът е добър за нас

 

Резултатът е добър за нас. С оглед на развоя трябва да сме доволни от спечелената точка. Започнахме мача добре поведохме в резултата, но не успяхме да задържим преднината си. Домакините изравниха, след това имаше спад в играта ни. Сякаш се радвахме прекалено дълго след като поведохме и получихме гол.Тодор Неделев е един от най-добрите футболисти у нас, доказва се във всеки мач. Радвам се, че успях да спася дузпата. Щом съдията е преценил да отсъди дузпа, значи е емало такава”, заяви вратарят на Ботев (Враца) Красимир Костов.