В неделния ден заповядайте в Lucky Дом на киното от 16 часа, за да гледате белгийско-холандската продукция “Момиче”, спечелила награда за най-добър актьор в програма „Особен поглед“ в Кан. Филмът разказва за амбициозната 15-годишна Лара, която мечтае да стане професионална балерина. С помощта на баща си се впуска в това приключение и се записва да учи в ново училище. По тялото си обаче разбира, че по рождение е момче. С неспособността да понесе натоварването на балерините се засилват и присъщите и за двата пола комплекси.
Програмата на София Филм Фест продължава в 18 часа с турския филм на Толга Карачелик “Пеперуди”, грабнал голямата награда на фестивала за независимо кино Сънданс’18. Кемал, Кенан и Сузи са напуснали родния си малък град Хасанлар, тръгнали са по различни пътища и са отраснали далеч един от друг. Един ден получават неочаквано обаждане от баща си, който иска те да се върнат веднага у дома. Най-големият – Кемал, е натоварен със задачата да убеди брат си и сестра си да се върнат отново на мястото, навяващо им спомени, които едва са успели да забравят. Докато всички се опитват да съберат отново разпиляното си семейство и да се изправят пред общото си минало, всеки един от тях трябва да приеме другия и да го опознае отново.
В 20.15 часа е началото на ливанската номинация за най-добър чуждоезичен филм “Капернаум”. Чрез драматичната история на 12-годишния Зейн и неговата битка за справедливост – той решава да съди родителите си с обвинението „липса на любов”, авторите на „Капернаум” насочват вниманието към живота и съдбата на хората в най-бедните квартали на Ливан, като поставя фокус върху уязвимия свят на децата там.
Панорамата на турския режисьор Нури Билге Джейлан продължава и днес с носителя на Златна палма от Кан 2014 - “Зимен сън”, който може да гледате от 18.15 часа. Филмът е дълбока и съзерцателна история за хотелиера Айдън в малко градче, чиито културни претенции и самодоволство са сринати през една паметна зима. Действието се развива сред живописния зимен пейзаж на Кападокия.
София Филм Фест в Пловдив се провежда с подкрепата на Община Пловдив.
Онлайн билети можете да откриете на www.boxoffice.bg или на касата в Lucky Дом на киното.