Как децата могат да свалят очилата и да изправят гърбовете си ще имат възможност да научат в рамките на 6-дневен оздравителен курс. На него чрез система от упражнения подрастващите усвояват навици и двигателни техники, които да стимулират възстановяването на зрението си и опорно-двигателния апарат. Няколко дни в продължение на 3 часа те ще се запознаят със системата на световно известния учен и изследовател акад. Мирзакарим Норбеков, специално адаптирана за деца. Тя има не само свои последователи, но и хиляди хора, които са получили здравословни резултати и са станали успешни.
В Пловдив от 30 март до 4 април децата ще могат да възстановят физическото си и емоционално здраве. Те ще подобрят зрението и слуха си, както и имунитета си. В резултат на тренингите малчуганите подобряват концентрацията си, подобряват общуването си с връстниците и възрастните, стават по-открити и целеустремени. Изключително важен акцент в обучението е и ролята на родителите, които подкрепят процеса, който продължава и след курса.
Обучението се води от Мария Ненова, която е филолог и педагог с 27-годишен опит в работата с деца и възрастни. Тя е преводач и изследовател, преподавател по системата на акад. Норбеков за деца и възрастни. Автор е на тренинги по позитивно родителство. Според нея децата имат потенциал по-бързо да постигат резултати по здравето си и по целите си от възрастните, защото не са обременени от наложени норми и ограничения. Затова и преминавайки обучителния курс стават по-успешни в училище и в живота. Заниманията по Системата на акад. Норбеков в Пловдив ще се проведат от 30 март до 4 април 2019 г. от 11 до 14 часа в зала на ул. „Кавала“ 20, 3 етаж.