На 22 априлот 19.00 часа в арт пространството СКЛАД ще се реализира премиера на спектакъла „Цикадите“. Проектът е част от програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019!
Пиесата „Цикадите“ на Мирослав Христов е сред трите драматургични текста, селектирани на фестивала „Нова българска драма“ 2017 в Шумен. През пролетта на 2018 г. е избрана и от платформата за нова драматургия „ПроТекст“ и европейската мрежа „Eurodram 2018“.

=================================================
Режисьор на спектакъла е Александра Петрова (носител на ИКАР 2017 за дебют в режисурата и поставила пиесата „Наемателят“ в Драматичен театър Пловдив ).
Участват Надя Керанова, Георги Гоцин.
Сценографията е поверена на Бояна Бъчварова.
Видео артист е Гергана Лазарова, музика - Data Transporter/Нино Гомес. Пластика Ана Кабакова. Фотограф Венета Паунова.

За пиесата:
Мъж се събужда на непознато място . Той не си спомня кой е и как се е озовал тук . Жена приготвя багажа си за далечно пътуване. Случаен жест от нейна страна отключва паметта му . Време е маските да паднат. Двамата се познават повече от добре. Историята им е почти толкова стара, колкото и тази на света. Любовта им също. Тя ни пренася през различните им животи и градове – Лондон, Милано, Филипополис и така чак до запознанството им в древен Вавилон. Дали обаче неслучайната им среща в това междинно пространство, където душите се разминават, няма да се окаже и последна…


Датите на първите две представления на "Цикадите" в СКЛАД (ул. „Екзарх Йосиф“ 16) са 22 април (премиера) и 17 май!

Билетите са на цена от 12 лв., за ученици и студенти – 8 лв.
Билети може да закупите от билетен център пред пред общината, туристически информационен център и Античен театър Пловдив, каса в Дома на културата, каса в комплекс С.И.Л.А. както и онлайн на www.eventim.bg