Задържаните за хулиганство и нападение над полицаи в Куклен трима роми - Румен Карагьозов, брат му Васил Карагьозов и Исус Атанасов остават в ареста. Това постанови днес съдия  Доника Тарева от Районния съд в Пловдив. Тя аргументира решението си с факта, че и тримата арестувани са проявили агресия само семейство с деца и полицаите и има опасност да извършат друго престъпление, ако бъдат пуснати на свобода. Ако те обжалват мярката, тя ще се гледа на 9 май, от 15:30 часа в Окръжния съд в Пловдив.   Румен Карагьозов, брат му Васил Карагьозов и Исус Атанасов ще подадат жалба до министъра на вътрешните работи Младен Маринов за проявено спрямо тях полицейско насилие.

Това заяви адвокатът на двамата братя Васил Иванов по време на заседанието за мярката им за неотклонение в Районния съд преди минути. Защитникът каза, че неговите клиенти са се оплакали, че са били вързани и бити от служителите на реда след инцидента в Куклен.

16-годишният Кънчо Камбуров пък се оплакал, че когато бил задържан и поискал да пие вода, полицаите разляли кофата с вода по пода и го карали да я облизва.

"Няма значение от кой етнос са тези хора, важното е случаят да се изясни и правата им да бъдат защитени", заяви адвокат Иванов, който поиска клиентите му да бъдат пуснати на свобода срещу подписка.

Съдия Доника Тарева обаче не уважи искането му и им наложи постоянна мярка за неотклонение Задържане под стража.

Ако решат да обжалват, мярката им ще се гледа в Окръжен съд на 9 май от 15,30 часа.