Първа градска МБАЛ „Св. Мина“ в Пловдив завършва 2018 г. със загуба от 960 000 лв. Това показватот годишните финансови отчети на търговските дружества на община Пловдив, които влизат в дневния ред на сесията общинския съвет на 30 май.

Заедно с натрупаните в предишните години задължения непокритите разходи на лечебното заведение стават общо 2 857 665 лв. Същевременно всички активи на болницата, включително и сградата, са на стойност 3 079 000 лв.

Планът за финансово оздравяване на МБАЛ „Св. Мина“ чрез сливането й с МБАЛ „Св. Пантелеймон“ засега е замразен.

Данните от годишните финансови отчети доказват това – „Св. Пантелеймон“ има печалба от 49 763 лв. през 2018-а, но и тази болница има стари дългове в размер на 146 600 лв.

Другите общински здравни заведения в Пловдив са с минимални загуби или минимални печалби. Единствено Комплексният онкологичен център е реализирал рекордната печалба от 1 927 000 лв.

Конкурс за управител в Психодиспансера / Център за психично здраве - ЕООД/ ще се състои , тъй като тригодишният договор на д-р Мариана Господинова изтече. Общината иска кандидатите да имат висше образование степен магистър и най-малко пет години стаж. Сред документите, които те трябва да представят, е и медицинско удостоверение от Психото, че са здрави.