На 31 май 2019 г. /петък/ от 11.00 ч. във фоайе „Изкуство“ на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще се състои поредното Музикално матине в библиотеката, което също е посветено на 140-годишнината от създаването на Пловдивската народна библиотека. Този път жанрово събитието е насочено към джаза. Пред публиката ще се представят Веселин и Петър Койчеви /баща и син/ - китари, обозначаващи себе си като Two guitars jazz live. Те ще бъдат подкрепени вокално от Светлина Христова – дъщеря на Веселин Койчев. Програмата на концерта включва джаз стандарти, джипси /мануш/ джаз, фюжън, фламенко, авторски композиции от наши и чужди музиканти.
Водещата фигура – Веселин Койчев е между най-добрите български китаристи. Още като студент в АМТИИ, заедно с басиста Дочо Панов създават формацията „Джаз линия“, към която след време се присъединяват Радул Начков, Теодосий Спасов и Йълдъз Ибрахимова. По-късно е ръководител на легендарната джаз-формация „Бели, зелени и червени“. Ръководи Младежкия джаз фестивал в Пловдив. Създава Нов музикален център, в който желаещите се обучават в тънкостите на джаза, попа, рока и фолклора. Заедно с Цветан Недялков /“Ку ку бенд“/ и Иван Лечев /ФСБ/ сформират „Акустично трио 3000“. Предпоставено от идеята, че са преподаватели с Цветан Недялков работят и в квартет „Teachers“.  Доцент д-р Веселин Койчев е композитор, аранжор, преподавател в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“  и Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“… С почти всички формации има издадени албуми, а  Two guitars jazz live вече имат своя първи албум на CD, наречен „Музика извира“ по композиции на проф. Стефан Костянев, като вече са записали и два видеоклипа.
Матинето в библиотеката на 31 май обещава съвременен, емоционален музикален спектакъл, поднесен с лекота, майсторство и настроение.