Общинският съвет  на Пловдив реши  отпуснат допълнителни 130 000 лева от бюджета на града  за ремонта на училище „Любен Каравелов“.

Той се извършна  със средства по ОП "региони в растеж", но се налагат непредвидени разходи, свързани с безопасността на сградата.  

Предложението на администрацията предизвика спорове  в залата.

В отговор на реплика на опозицията, че цените на ремонтите се променят в движение кметът Иван Тотев заяви, че в Пловдив никога не са се осъществявали толкова много проекти и че   се работи с жива градска тъкан и цената не трябва да е водеща.

Желанието на администрацията е Пловдив да бъде по-хубав и когато само цифри са ни в главата, това говори за много нисък стил на мислене. Качеството на промяната е важното, заяви Тотев като аргумент за необходимостта от отпускане на допълнителни средства за финализиране ремонта на СОУ „Любен Каравелов“.

В политическия сблъсък реплики си размениха Тотев и Дани Каназирева от "Съюз за Пловдив", която призова кмета да не си приписва  заслугите на ГЕРБ .

Срещу тона на дебата възрази Даниела Дженева от ГЕРБ, която припомни, че се говори за училище и  призова да бъде поставен край на грозните политизирани препирни.

В крайна сметка предложението мина с 33 гласа „за“, 1 „против“ и 6 „въздържал се“.