Съветниците от ГЕРБ и коалиционните им партньори не се явиха  на извънредната сесия на Общинския съвет, насрочена за днес. На нея  трябваше да се разгледа докладът на администрацията за ремонтите за  kdo 20 млн. лева. В залата присъстват само представители  от "Съюз за Пловдив", Патриотичен фронт и БСП.

Председателят на общински съвет Савина Петкова обяви, че ще изчакат няколко минути да се събере кворумът. Това не стана е сесията се провали.

От администрацията присъстваха само зам. кметът Димитър Кацарски и секретарят Ангелиева Топчиева. Дневния ред включва:

    1. Приемане на доклад за изпълнение на строително-монтажни работи за подобряване на градската среда в община Пловдив по проект: „Подобряване на градската среда в община Пловдив“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.
  2.  Предоставяне на копия на всяка една политически представителна група в ОбС – Пловдив и на нечленуващите в група общински съветници от подписаните от община Пловдив договори с изпълнителя/ите и за строителен надзор и инвеститорски контрол в рамките на проект „Подобряване на градската среда в община Пловдив“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.