11 400 души са дарили кръв в Пловдив от началото на годината.За това информираха  от Районния център па транфузионна хетатология. През цялата 2018 г. това са сторили 25 602 човека. Ръководството на Кръвния център благодари на всички , за тяхната благотворителна инициатива и им пожелава здраве и дълголетие!

"Вярваме във Вашата човечност, милосърдие и благородство и се надяваме повече хора да се присъединят към безвъзмездните кръводарители, за да сме в помощ на нуждаещите се болни в лечебните заведения на град Пловдив и Областта.

Нека значителната група доброволни и добродетелни кръводарители на Районен център за трансфузионна хематология - град Пловдив се увеличава", се казва в обръщението на Райoнния център, по трансфузионна хематология  към дарителите. Кръвният център   съвместно с Община Пловдив за поредна година организират безвъзмездно кръводаряване по повод 14 юни . На тази дата се отбелязва Световният ден на безвъзмездния кръводарител.

За улеснение на гражданите и гостите на града, мобилният кабинет за кръводаряване ще бъде разположен на площад "Стефан Стамболов" /до детската въртележка/- на 14 юни 2019г. от 13:00 до 18:00 часа, 17 юни 2019г. от 8:30 до 13:00 часа.