В болнични е излязла лекарката, пострадала от ДКЦ "Изток" в квартал "Столипиново" от нападението на 35-годишнае жена в сряда. Това съобщи управителят на здравното заведение д-р Живко Димитров.  Ситуацията се е разиграла много бързо. Нападателката влязла в лекарския кабинет и ударила докторката, която паднала на земята и си наранила главата. Акушерката, която се опитала да я защити била ударена в рамото. От здравното заведение веднага извикали полицаи, които арестували агресивната нападателка. Акушерката е пострадала по-леко и днес бе в на работа. Агресията на   35-годишната е била провокирана от проблем при раждане на нейна родственица, която по-рано е консултирана от потърпевшите.
 Преди дни бременна роднина на задържаната отива в родилното отделение на ул. "Весела". Там е приета от лекарката, която работи и на двете места.  Оказва се, че бременната жена има проблем и след преглед се установява, че плодът е мъртъв.
Нейното семейство  решава да се разправи с екипа и лично с лекарката, следила бременността. Така се стига до инцидента. Обстановката в ДКЦ "Изток" днес беше спокойна.

"Не сме чули нищо за побой. Не знаем за какво става въпрос",  казаха гражданите дошли на консултации.