При голям интерес в пловдивския хотел "Рамада Тримонциум" 14-тото поредно издание на Деня на репродуктивното здраве, организиран от Сдружение Зачатие.  То премина под мотото  "С поглед към теб" . Повече от 150 двойки имаха възможността да се информират и консултират безплатно от водещи специалисти по репродуктивна медицина.
Заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова взе участие в откриването на ежегодната инициатива „Ден на репродуктивното здраве“.

За репродуктивните проблеми се говори все повече. Вече всеки шести човек в света среща трудности при зачеването на дете. За съжаление, България не прави изключение от тази статистика. У нас двойките с репродуктивни проблеми са над 250 хиляди. Проблемът е сериозен, особено на фона на непрекъснато влошаващата се демографска ситуация както у нас, така и в Европа, обясни заместник-социалният министър.

В изказването си д-р Петрова поздрави сдружение „Зачатие“ за активната работа по отношение на информирането, подпомагането и защитата правата на пациентите с репродуктивни проблеми и припомни, че днес вече е налице държавно финансиране за лечение на стерилитет чрез асистирани репродуктивни технологии. Тя пожела на всички, борещи се с проблема, здраве и вяра, за да сбъднат една от най-съкровените си мечти. Уастниците в събитието бяха приветствани и от председателя на Общинския съвет на Пловдив Савина Петкова.