След няколкодневна усилена работа карловски криминалисти разкриха автори на кражба. За това информираха от ОД МВР Пловдив. Както бе съобщено, на 3 юни стартира разследване по сигнал за взломно посегателство на значителна парична сума от каса на финансово дружество в подбалканския град. В хода на оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия са събрани доказателства, че извършители са 35-годишна служителка във фирмата и неин 34-годишен съучастник. С полицейски заповеди двамата са задържани за едно денонощие, привлечени са като обвиняеми за извършеното престъпление.  С постановление на Районна прокуратура – Карлово мъжът е оставен в ареста до 72 часа и се очаква в днешния ден да бъде внесено искане в съда за постоянното му задържане под стража. Жената е освободена срещу парична гаранция. Цялостното документиране на случая  продължава под наблюдение на прокуратурата.

В хода на съвместно разследване криминалисти на Четвърто РУ и колегите им от Шесто РУ установиха извършители на грабеж в Пловдив. В полицейския арест са задържани 34-годишен жител на града и 37-годишен пазарджиклия, след като на 6 юни издърпали златен синджир от жена на бул. „Княгиня Мария Луиза“.  Срещу двамата е образувано досъдебно производство.

Криминално проявен мъж е в ареста за серия посегателства в Пловдив. Извършителят е на 61 години, познайник на полицията и осъждан. При съвместно разследване от служители на Първо и Второ районни управление към момента са събрани доказателства, че той е задигнал три  велосипеда, оставени на междуетажни площадки в жилищни сгради на ул. „Димитър Талев“, ул. „Колхида“ и бул. „Пещерско шосе“. От незаключен апартамент на последния адрес мъжът отнел и мобилен телефон. С постановление на районен прокурор той е задържан за 72 часа. Работата по установяване на съпричастността му и към други подобни кражби на територията на града продължава.