Апелативният специализиран съд ще реши днес окончателно дали да пусне на свобода под гаранция кмета на район "Северен" Ральо Ралев, или да го остави в ареста. Заседанието е насрочена за 11:00 часа в София. Ральо ралев обжалва мярката си за неотклонение "задържане под стража". Магистратите ще решат и мярката на  сочения за негов помагач Иван Делевски. Прокуратурата е внесла протест спрямо определението, с което последният беше пуснат на свобода срещу парична гаранция от 60 000 лв.

Припомняме, че Делевски е обвинен за корупционна схема. Именно 60 000 лв. е и подкупът, който двамата мъже са изискали от строителния предприемач Здравко Ангелов. Според обвинението е налице реална опасност, ако е на свобода, Делевски да окаже влияние на свидетели или да извърши друго престъпление.

Специализираният наказателен съд остави в ареста кмета на пловдивския район "Северен" по обвиненията за корупционни действия и търговия с влияние. Иван Делевски обаче беше освободен незабавно, като мотивите са, че той не е бил основният инициатор на деянието и неговата роля в корупционната схема е била второстепенна.