Бруно Акрапович и Ален Ожболт бяха избрани за треньор и играч на месец май в традиционната анкета на „Пресклуб България“. Те спечелиха вота на журналистите и бяха наградени със специални значки.

На пресконференцията присъства и собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски.

Той заяви, че битката между „смърфовете“ и Ботев Пд е единството останало истинско дерби. Босът говори по време на церемонията по награждаване на наставника на „черно-белите“ Бруно Акрапович и Ален Ожболт съответно за треньор и играч на месеца.

По време на мероприятието в Пресклуб България Крушарски коментира и темата със стадионите.

„Ние ще домакинстваме, зависи какво ще ни се падне. Ако ни се падне по-голям отбор, няма как да домакинстваме на нашия стадион. След 20-ина дни стадионът ще е готов за това, което се иска от нас. Ремонтите вървят вече. Ще имаме стадион за 3-ата категория“

 

„Разговорът за стадиона бе по инициатива на общината и аз съм „за“. На Пловдив му трябва стадион, за да приеме големите битки. За Ботев не мога да говоря. Там се съгласихме всички да бъдем заедно. После чувам, че единият дърпа към себе си. Аз си гледам към моята паница. Това, което съм направил, е за 10 400 места. Що се касае до населеност на градовете, Пловдив е вторият по големина град. Знае се къде е единственото дерби. Къде остана единственото дерби? То е Локомотив Пд – Ботев Пд. Другите две дербита не са истински. Подкрепям това, което казах пред общината. Трябва да сме единни. Борим се да направим стадион Пловдив. Ботев дърпа да прави техния. Ако искат, техният стадион обаче не отговаря на изискванията за големи турнири. Аз нямам против да играя там, но не той не отговоря. Има някакви изследвания, закачки, но конкретно няма. Ако не се намеси премиерът, защото той командва парада, стадион няма да има. България трябва да има 4 стадион от 25-30 000. Крузейно играе на централния стадион построен от Общината. Той е 100 000. Така трябва да стане и при нас“, каза  Христо  Крушарски.

 

"Благодаря на всички, които са гласували на мен. Радвам се много за тази награда, която е много важна за мен, защото представям моя клуб. Искам винаги да оправдавам доверието на собственика на клуба и винаги давам 100% от себе си. Благодаря на президента за доверието, благодаря на фантастичните ни фенове и благодаря на момчетата, които направиха възможен успеха ни( Като всеки клуб търсим играчи на някои позиции и чакаме този, който да е по нашите възможности. Ще продължаваме да търсим и да намерим най-добрите хора, които могат да помогнат. Не бързаме с никой и ще работим усилено, за да се представим успешно. Футболистите след късата пауза се чувстват добре. Виждам голямо желание и мотивация. Искат да играят в Европа. Заслужават го и работят концентрирано на тренировките. Виждам, че много се радват. Трябва и аз да ги спусна на земята, тъй като трябва да са концентрирани. Всеки мач, който футболистите играят на ниво помага на тяхното самочувствие. Важно е да се оправдаят очакванията. Наистина бяхме по-силният отбор във финала за Купата и направихме фантастичен мач. Изглеждахме добре и това ми е цел и за бъдеще - да анализираме грешките и да работим добре. Нищо няма да дойде от само себе си. Казах и преди няколко месеца, че бъдещето на Локомотив не е проблем, защото имаме качествени млади футболисти",  зяви Бруно Акрапович. Той взе отношения и по формулата на шампоната на Първа лига.

"Не ми харесва това как са разделени отборите и че има мачове без значение. Нагоре се играе за едно седмо място, което води до мач с третия. Не е според мен толкова интересно. Много работа за нищо и за някои сезонът приключва март или април. Мисля, че система с 10 отбора и да се намали лигата, ще е по-качествена. Това е моето мнение. Така лигата става по-силна", завърши старши треньорът на Локомотив Пловдив.

 "Радвам се много, че получавам тази награда. Благодаря на всички гласували. На съотборниците ми, на феновете и на шефа, защото без тях не е възможно да направим нещо такова като на финала за Купата. В бъдеще ще продължаваме така и се надявам да спечелим още награди., каза Ален Ожболт.