Димитър Кацарски е освободен от поста заместник-кмет на Пловдив. За това информираха източници от общината. Той е отстранен от длужност с решение а кмета Иван Тотев. Неговите функции ще се изпълняват временно от главния инженер на общината Йордан Калев. Очакват се подробности по този случая. Димитър Кацерски бе първият заместник-кмет назначен от Иван Тотев и отговаряше за общинската собственост. Двамата бяха разследвани от спецпрокуратурата по обвинение за нарушения на процедурата за възлагане на обществена поръчка за строеж на зоопарка. Ресорният зам.-кмет е провеждал поръчката, при която според държавното обвинение цената е била надхвърлена с близо 800 000 лева.

Ето и официалното съобщение от общината:
Заместник-кметът на Община Пловдив “Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции” инж. Димитър Кацарски е освободен от длъжност от днес – 1-ви юли 2019 година, по предложение на кмета Иван Тотев във връзка с новите предизвикателства пред работата на Община Пловдив.

Благодарим на инж. Димитър Кацарски за съвместната работа през изминалите години.
Функциите на заместник-кмет “Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции” ще бъдат възложени на директор Дирекция „Строителство, мрежи, съоръжения на техническата инфраструктура“ инж. Йордан Калев.