Не търсете под вола теле с освобождаването на Димитър Кацарски. Това заяви днес кметът на Пловдив Иван Тотев пред журналисти по повод решението му от вчера да освободи от поста своя заместник, управляващ ресора „Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции“.

"Разделихме по най-добрия начин, много държах да му благодарим за почти 8-те години работа като заместник-кмет. Той е рекордьор на ветровития пост. Не търсете никаква интрига, няма конкретна причина да си тръгне от поста. Работили сме достатъчно заедно, седнахме, разбрахме се като големи хора“, каза още градоначалникът. Той добави, че отстраняването на Димитър Кацарски няма нищо общо с разследването на КЗК за картел в санирането на блокове, констатирано в общините Пловдив, Търговище и Гоце Делчев.

„Нашите обществени поръчки винаги са били за най-ниска цена, а сумите са в нормите според указанията на държавата. „Жалби има срещу всеки, който работи. Човекът си има свой път в живота и си го поема“", каза още  Иван Тотев.

“Който и да е кандидатът за кмет на ГЕРБ в Пловдив, всички ние ще работим за него. Смятам, че и Здравко Димитров би бил прекрасен кмет. Защо мислите, че има някаква интрига между нас? Това, което слушаме през последните години, е много смешно“, завърши градоначалникът.