Ален Ожболт остава резерва в състава на Локомотив Пловдив за мача с шампиона Лудогорец за Суперкупата на България. Това обяви старши треньорът на носителя на Купата на България  Бруно Акрапович преди двубоя между двата тима. Причината е, че словенецът все още не е напълно възстановен от травмата, които го мъчеше през последните дни. Той се превърна в любимец на феновете, след като вкара гола за победата на Локомотив Пловдив с 1:0 над съгражданите им от Ботев във финала за Купата на България, игран на 15 май на националния стадион "Васил Левски" в София.

"Разполагаме с 18 футболисти за мача с Лудогорец. Мачът ще е по-лек от този с Ботев. Излизаме срещу много сериозен отбор, с много добра организация . Виждате каква селекция направиха. Ние обаче има с какво да ги изненадаме и  ще видите.  Моят отбор има голям характер", каза още Бруно Акрапович. Той изрази удовлетворението си от новите попълнения Георги Илиев и Петър Витанов и добави, че селекцията е отворен процес.

" Още няколко дни  ще наблюдавам Ияд Хамуд и ще преценя дали да подпише договор с Локомотив. В неделя правим контрола с Монтана и ще го гледам внимателно. В чужбина много държат на физиката".,коментира Бруно Акрапович факта, че от Шефилд Уендзи да отказали професионален договор на Ият Хамид, заради физиката му.

"Когато синът ми отиде в  Италия, най-напред го питаха колко е висок. Ияд  Хамуд може да стане като Лео Меси. Аз ще разчитам на неговите футболни качества. Лука Модрич също бе отхвърлен в Загреб, заради липсата си на физика. Голям риск е за един треньор да каже, че даден млад футболист не става. Между другото и на за мен казваха, че няма да стана, но играх в Бундеслигата", заяви още Бруно Акрапович.   Той добави, че ще гледа лично мача между евентуалните съперници на Локо за Лига Европа между Спартак Търнава и Радник.