Окръжният съд в Пловдив  отново отложи  делото срещу д-р Иван Димитров. Той е подсъдим за убийството на влезлия в гаража му да краде Жоро Джевизов, по прякор Плъха. Причината е отсъствие на ключов свидетел. Магистратите насрочиха следващото заседание за 18 юли, от 9:30 часа.

На днешното разпоредително заседание, което се очакваше да даде старт на процеса срещу лекаря, не се яви Надежда Стоева, с която убитият Жоро Джевизов е живял на семейни начала и е майка на детето им.  Жената е в неизвестност,  но бе упълномощила адвокат Дениз Хюсеин да я представлява. Защитникът обаче  изпрати пълномощно, с което съобщи, че поради здравословни причини не може да присъства на заседанието При това положение съдът отказа да даде ход на делото.

Предишното съдебно заседание също се провали, но заради процесуална спънка.

Д-р Иван Димитров е обвинен в убийствос пистолет, извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана . Лекарят е подсъдим и за притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси без разрешение.

Родителите на убития предявиха отделни искове за общо 300 хиляди лева. Бащата на Жоро Плъха – Димитър Джевизов и майка му Здравка Атанасова поискаха максимално тежка присъда за убиеца на техния син.

Колегите на д-р Иван  Димитров огласиха подписка в негова подкрепа, потвърдена от  всички 28 колегии на лекарския съюз от цялата страна, в който членуват над 29 000 медици.