Артистичното предизвикателство на сдружение „Фабрика за идеи“ за втора поредна година подкрепи предложения за социално ангажирани творби и инициативи, свързани със силните страни на кв. "Столипиново"  и жителите му. Тази година фокусът на одобрените инициативи отново падна върху децата от квартала и техните умения. И двете предложения са на участнички, които бяха одобрени и миналата година и сега имат шанс да доразвият и задълбочат социалното въздействие на идеите си.
Резултатите от Артистичното предизвикателство могат да бъдат видени между11 и 16 юли на 2 места в Пловдив.
11 – 16 юли –споделено пространство „Отсреща“ (ул. Бетовен 12) – изложба с рисунки на деца от ОУ „Пенчо Славейков“, курирана от участничките Мария Бадева и Гергана Попова
Откриването на изложбата ще е в 19.30 часа на 11 юлио в „Отсреща“, а ще може да бъде видяна до 16 юли. По време на откриването архитектките артистки Мария и Гергана ще споделят за идеята си и как тя е продължение на миналогодишната им инсталация „СТЕНАТА“. Екип от училището също ще разкаже за мисията си да подкрепя потенциала и талантите на децата от квартала.
14 ЮЛИ –19.00 часа – artnewscafe (ул. Отец Паисий 38) – представяне на комикс-зин (ръкоделно списание) на Хана Роуз, илюстриращ споделени ежедневни моменти с жители на кв. Столипиново и техни разкази, създаден заедно с тях.
Хана Роуз прекарва време с децата и жителите на кв. Столипиново всяка седмица и се познава вече добре с тях – с проблемите и уменията им. Преди официалното представяне в artnewscafe, тя ще представи финалния вид на комикс-зина в самия кв. Столипиново и ще остави бройки от него за свободно разпространение.
Тази година постъпиха 4 кандидатури, като само две от тях бяха одобрени и пасваха на условията и ценностите на Артистичното предизвикателство.Екипътреши даразпредели средствата, предвидени за третата артистична намеса, между останалите 2 одобрени кандидатури.
Проектът е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.