Областният управител Здравко Димитров изрази задоволство от разговорите, които по негова инициатива се проведоха за изглаждане на проблемите в градския транспорт на Пловдив. На срещата присъстваха собствениците на фирми за автобусни превози инж. Веселин Дошков, инж. Димитър Чолаков и Петко Ангелов, кметът Иван Тотев и експерти от община Пловдив.

Двете страни постигнаха споразумение по конфликтните точки. От своя страна превозвачите обещаха да оборудват на 100% автобусите от градския транспорт със системи за електронно чекиране, което ще позволи цялостната система за управление на градския транспорт да бъде пусната в експлоатация. Те гарантираха и повишаване на качеството на автобусния превоз, като минимизират проблемите с пропускането на спирки и неработещи климатици. В рамките на месец и половина всички автобуси ще бъдат приведени в пълна готовност.
Кметът на Пловдив обеща, че ще бъдат отпуснати средства, с които да се компенсират загубите на превозвачите, които през летните месеци търпят големи загуби. Точната сума ще бъде обсъдена от експертите на общината и гласувана на сесията на общински съвет, която ще се състои на 1 август.