Разпоредителното заседание по делото срещу д-р Иван Димитров, обвинен за убийството на Жоро Джевизов-Плъха започна в Пловдивския окъжен съд. То  ще се гледа по съкратеното съдебно следствие с признаване на вина от подсъдимия.

Убийството е извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Димитръв е обвинен за незаконно притежаване на пистолет „Валтер“ и патрони за него. Припомням, че инцидентът стана през нощта на 2 март, миналата година. Тогава Димитров простреля смъртоносно влезлия да краде в гаража му Жоро Джевизов, известен като Плъха.

При първите разпити лекарят-рентгенолог в болница „Пловдив“ отрича да знае нещо за убития. След това обаче, при наличието на разкритите факти, признава, че е прострелял крадеца и е задържан за 72 часа. В защита на д-р Димитров се организираха множество протести, правиха се и протестни шествия. След първоначалното задържане, решението на съда е д-р Димитров да остане с мярка за неотклонение подписка.В случай че бъде признат за виновен д-р Иван Димитров може да получи  присъда до 5 години затвор.