Окръжният съд в Пловдив призна за невинен д-р Иван Димитров  за убийството на Георги Джевизов - Плъха.По второто  обвинение обаче лекарят бе признат за виновен и осъден на 2 години  условно, с три години изпитателен срок  за притежаване на незаконно  оръжие.

Съдът с председател Весела Евстатиева отказа да уважи частните искове на роднините на  Жоро Джевизов, настояли да получат  300 000 лева кръвнина от известния ренгенолог.

Инцидентът стана през нощта на 2 март  миналата година. Тогава д-р Иван Димитров простреля смъртоносно влезлия да краде през нощта в гаража му Жоро Джевизов, известен като Плъха. 

На делото днес Прокуратурата поиска присъда за д-р Иван Димитров  за убийството на Жоро Джевизов-Плъха. Държавното обвинение счита, че лекарят  е действал с превишаване на пределите на неизбежната отбрана. „Чистото съдебно минало на обвиняемия, добрите му характеристики и съдействието му при разследването ни навеждат към условна присъда“ – заяви прокурор Георги Пенев.

Защитата на Димитров поиска той да бъде оневинен, тъй като е действал в условията на неизбежна отбрана, защото е бил нападнат с нож от Джевизов. Самият медик призна за извършеното от него деяние е делото бе гледано по съкратената процедура.

Адвокат Красимир Елдъров обаче в ролята си на частен обвинител по това дело поиска ефективна присъда за Димитров.