Малчуганите от район "Централен" бяха зарадвани днес  с нова детска площадка.  Съоръжението е изградено според всички  съвременни изисквания за безопасност. То се  се намира на бул. "Копривщица" №  20 между бул.  "Пещерско шосе" и бул. "Свобода".

При откриването на новата придобивка кметът на район "Централен"  Георги Стаменов заяви, че тя е в резултат на  публично-частното партньорство с фирма „Ситигаз България“ в Пловдив , която е инвестирала 16 000 лева, а общината е вложила в него 5000 лева. Той благодари на директора  на компанията  за града Ясен Христозов  за съдействието за реализирането на проекта.

До седмица ще бъде ремонтирана и близката чешма, за да може децата и техните родители да утоляват жаждата си и да се измият. Очаква се  през есента да се озелини и пространството в тази зона. За четири години в района "Централен" са изградени над 27 детски площадки, с което е достигнат минимума от програмата на администрацията, заяви Георги Стаменов. Идеята е в годините те да стават все повече като бъдат възстановени всичките съществували преди зони за отдих и игра.