“Познаваме много добре съперника. Подготвихме се сериознo, за да дадем най-добро от се би си среща съперника. Можем да се справим добре пред нашата фантастична публика. Всички футболисти са здрави, което много ме радва, защото има здрава конкуренция в отбора. Срещу Страсбург  Всички в отбора нямаме търпение да премерим сили с този класен противник. Положихме много труд и усилия.

"Противникът разполага с отлични изпълнители-, демонстрират бързина и добра офанзива. Но и ние имаме много качествени играчи и сме готови за този мач. На всеки резултат ще съм доволен, стига да не допуснем гол. Като треньор разбира се искам да победим пред нашата публика. Няма значение резултата, важното е да покажем добър футбол. По време на мача ще се разбаре какви са ни шансовете.  Трябва всички да сме концентрираме. Видяхме колко е важно да запазим суха мрежа вкъщи. Разбрахме колко е важен 1 гол на чужд терен. Трябва всички да покажем максималното и да се възползваме от ситуациите. Но на първо място да запазим суха мрежа.

"Никога не знаеш дали е по-добре да играеш първи мач на свой терен. Не е знае нищо как ще се развие. След лекцията в Търнава, мислим че сме по-подготвени.
За нас участието в Лига Европа  е нещо феноменално. Знаем, че няма да е лесно, но се радваме, че сме тук. След финала за купата и супер купата това е радост за феновете. Уверен съм, че и в четвъртък ще имаме феноменалната подкрепа от феновете ни.  Това заяви старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруна Акрапович преди домакинския мач със Страсбург в четвъртак за Лига Европа.


"Срещу Страсбург ни очаква голям празник. С голямо  очакваме да премерим сили с един класен отбор. Работихме много, а сега се наслаждаваме на момента. Заслужихме с усърдието си , през годината е през годината, да излезем в мач срещу такъв противник.Най-важното да не допъснем гол. За това сме длъжни  да сме концентрирани.  важно да не допуснем гол. Трябва всеки един да бъде ефективен, ако получи шанс да отбележи", заяви  капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев.

 

 

На Лига Европа очрованието е в това, че играем на различни стадиони и с различни отбори, но същотото е и в първенството на франция. Разбрах че обстановката на всички мачове тук е много разгорещена. Локомотив е сериозен противник, все пак е спечелил купата на България.

"Някои наши играчи  се връщат след контузии, други играчи, които още не са играли, ще участват утре. Разчитаме на един солиден добре съчетан отбор.

Аз не съм от хората които подценяват българския футбол. Аз съм убеден че българският футбол винаги е бил проблемен в мачовете с френски отбори. Не подценяваме в никакъв случай отбора на Локомотив"

"Отборът не се създава за конкретния мач. Играчите няма какво да мислят какви са следващите мачове. Разликата в Лига Европа има два мача. Отборът ни разполага с много играчи и сме способни да играем на всеки 3 дни. Не е добре да се започва с лек съперник, играчите се демотивират. Локомотив утре съвсем няма да бъде лесен противник

 Имат трио нападатели, солидна защита и бързо изнасят топката. Може би това ще ни затрудни най-много", заяви старши  треньорът на Страсбург Тиери Льоре.