По разпореждане на директора старши комисар Йордан Рогачев на територията на ОДМВР – Пловдив бе проведена специализирана полицейска операция за проверка на питейни и увеселителни заведения от 23.30 часа на 10 август до 4.30 часа на 11 август. Съвместните действия са осъществени от екипи на полицията, РДПБЗН и ТДНАП.

В хода на акцията са проверени 134 обекта и 686 души. Трима непълнолетни са установени в нощни заведения след 22 часа без придружител. За нарушение на Закона за защита от шума в околната среда е съставен един акт и други 10 по общинските наредби за осигуряване на обществения ред.

Спрени са общо 318 моторни превозни средства. Констатирани са 37 нарушения на Закона за движение по пътищата, като в три от случаите водачи са били под въздействие на алкохол или наркотични вещества. Документирани са и други 25 нарушения по Закона за българските документи. Общо служителите са съставили 46 акта и издадели 30 глоби с фиш. С протоколи по Закона за МВР са предупредени 33 лица. Образувани са 5 досъдебни производства, четирима са били задържани с полицейски заповеди.